دانلود تحقیق درمورد مروري بر وضعيت بيوتكنولوژي در جهان
با دانلود تحقیق در مورد مروري بر وضعيت بيوتكنولوژي در جهان در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق مروري بر وضعيت بيوتكنولوژي در جهان را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق مروري بر وضعيت بيوتكنولوژي در جهان ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد مروري بر وضعيت بيوتكنولوژي در جهان
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:14 صفحه
قسمتی از فایل:
مروري بر وضعيت بيوتكنولوژي در جهان
ترويج توانمنديهاي فناوري زيستي و ايجاد بسترهاي فرهنگي لازم در جامعه، در كنار برنامهريزي هدفمند و سرمايهگذاري كافي، از جمله برنامهها و اقداماتي است كه بايد براي توسعة اين علم و فناوري در كشور صورت گيرد. در مقالة زير سعي شده است وضعيت اين فناوري نوين از نظر شاخصهايي چون سرمايهگذاري، بازده اقتصادي، فرآوردههاي تجاري و اشتغالزايي، در سطح جهاني مورد بررسي قرار گيرد:
مقدمه
تعريف فناوري زيستي
پيشينه بيوتكنولوژي
ساختار اقتصادي و سرمايهگذاري
بازار فرآوردههاي بيوتكنولوژي
مقدمه:
رشد سريع جمعيت و محدوديت منابع، نسل بشر را با خطر گرسنگي و كمبود امكانات بهداشتي مواجه نموده است. بر اساس گزارشات سازمان ملل، 800 ميليون نفر از جمعيت جهان (14 درصد) دچار فقر غذايي هستند كه تا سال 2020 به يك ميليارد نفر خواهند رسيد. اما تحولات گسترده علمي و تكنولوژيك جهان در قرن بيستم، به خصوص در حوزه فناوري زيستي (بيوتكنولوژي)، امروزه اميدهاي فراواني را در دل دولتمردان كشورهاي جهان ايجاد كرده است. بيوتكنولوژي و فناوري ژن با ارايه مسيرهاي راهبردي، اين اميد را بهوجود آوردهاند كه ميتوان جهان را از كابوس فقر و گرسنگي رها ساخت و امنيت غذايي و بهداشتي را براي جهانيان به ارمغان آورد.
بر اساس پيشبينيهاي بسياري از متخصصين و صاحبنظران از جمله انجمن بينالمللي علم و توسعه، جمعيت جهان در سال 2050 به 11 ميليارد نفر خواهد رسيد و ميزان توليدات غذايي بايد در آن زمان به سه برابر مقدار كنوني افزايش يابد كه بدون فناوري زيستي ميسر نخواهد بود (رجوع شود به: ضرورت بكارگيري فناوريهاي نوين در تأمين غذايي). دستاوردها و تحولات بزرگي كه طي نيمه دوم قرن بيستم (از اواسط دهه 1970 ميلادي) در حوزه علوم زيستي بوقوع پيوست، نويدبخش توانمنديهاي جديدي در اين عرصه بود. فناوري زيستي و از جمله مهندسي ژنتيك يا فنون ديانآي نوتركيب، ميتواند در جهت بهرهوري بيشتر از منابع زيستي، حفظ محيطزيست و در نتيجه توسعه پايدار مؤثر واقع شود.
بسياري از صاحبنظران معتقدند سده بيست و يكم، قرن حاكميت و شكوفايي فناوري زيستي است. به مدد اين فناوري نوين، پتانسيل قابل توجهي در علوم زيستشناسي پايه، صنايع كشاورزي، فرآوري غذايي، دارو و صنايع شيميايي پديد آمده است. بيوتكنولوژي يك علم نوين و صنعت استراتژيك، كليدي و سريعالحصول ميباشد كه ميتواند به صورت گسترده در جهت نيل به هدف توسعه پايدار ملي و بينالمللي استفاده شود.